SPITSMIJDEN NS
Registreren

INLOGGEN

Al een account?


Nog geen account?

Doe mee en verdien tot 200 euro

Welkom op de website van Spitsmijden in de trein. Reist u regelmatig met de trein op het traject Alkmaar - Amsterdam Sloterdijk tijdens de ochtendspits en op het traject Amsterdam Sloterdijk - Alkmaar in de avondspits doe dan mee en verdien tot 200 euro extra in 13 weken.

waarom spitsmijden in de trein?

Dagelijks vervoert de NS 1.3 miljoen reizigers. Veel van deze reizen vinden plaats in de spits. Op sommige trajecten zijn de treinen extra druk. NS werkt hard aan het opvangen van de reizigersgroei. Ook onderzoekt de NS initiatieven die de spits minder druk kunnen maken. Zo heeft de NS onlangs al haar medewerkers verzocht om niet tussen 08.00 en 09.00 uur naar het werk te reizen.

Spitsmijden.nl is gevraagd door de NS om een proef te organiseren op het traject Alkmaar - Amsterdam Sloterdijk om te onderzoeken of treinreizigers bereid zijn en in staat zijn om meer buiten de spits te reizen voor een beloning.

Wie kan er deelnemen?

Treinreizigers met een persoonlijke OV-chipkaart

Treinreizigers die gemiddeld 4 maal of vaker per week reizen in de ochtendspits op het traject Alkmaar - Amsterdam Sloterdijk en/of in de middagspits op het traject Amsterdam Sloterdijk - Alkmaar.

Treinreizigers die zich registreren via deze site

Treinreizigers die akkoord gaan met de deelnemersvoorwaarden en het privacy statement. Deelname is uiteraard geheel vrijwillig

HOE VERDIEN IK een beloning?

U kunt een beloning verdienen door in vergelijking met uw historische reisgedrag minder vaak in de spits te rijden. Daarbij hanteren wij de volgende spitstijden:

Ochtendspits: 07:00 - 10:00 uurpiek van de ochtendspits: 08:00 - 09:00 uur
Avondspits: 16:00 - 19:00 uurpiek van de avondspits: 17:00 - 18:00 uur

U ontvangt 250 punten (met een waarde van 2,50 Euro) wanneer u in een week 1 keer minder in de piekspits of gewone spits rijdt. U ontvangt zelfs 500 punten wanneer u vanuit de piekspits geheel buiten de spits reist.

Een voorbeeld:
Als u bijvoorbeeld op dit moment 4 dagen per week tussen 08:00 en 09:00 uur reist, en u reist straks 2 dagen per week tussen 07:00 en 08:00 en 2 dagen na 10:00 uur. Dan heeft u 2 maal 250 punten verdiend met de mijding van 08:00 uur naar 07:00 uur en u krijgt 2 maal 500 punten voor de mijding van 08:00 naar 10:00 uur. Eenzelfde wijze van punten verdienen geldt ook voor de avondspits.

Hoe kan ik deelnemen?

  1. Klik op de registratiebutton hieronder of hierboven.
  2. Lees de tekst en het privacy statement door en geef toestemming voor het gebruik van uw reisgegevens.
  3. Accepteer de voorwaarden voor deelname.
  4. Vul uw mailadres, OV-chipkaartnummer en wachtwoord in.
  5. U ontvangt een bevestigingsmail met een bevestigingslink. Klik daarop.
  6. U bent nu geregistreerd en ontvangt van ons een bevestiging van deelname als u aan de voorwaarden voldoet.

Registreren

Veelgestelde Vragen

Waarom werkt NS aan spitsmijden in de trein?

Op het traject Alkmaar - Amsterdam Sloterdijk zijn de treinen in de spits vaak druk. Om uit te zoeken in hoeverre Spitsmijden kan bijdragen aan de hinder en de hinderbeleving op het traject, is door de NS aan spitsmijden.nl verzocht een proef Spitsmijden in de trein te ontwikkelen en uit te voeren. Met de proef 'Spitsmijden in de Trein' zal worden onderzocht of treinreizigers in staat zijn en bereid zijn om op andere tijdstippen te reizen en of dit kan bijdragen aan de vermindering van de spitsdrukte in de treinen. Daarnaast zal ook worden getoetst of de hinderbeleving (door de hoge intensiteit) wordt verbeterd. De proef Spitsmijden in de Trein wordt uitgevoerd door ARS T&TT in opdracht van de NS onder het label spitsmijden.nl.

Wanneer kom ik in aanmerking voor Spitsmijden in de Trein?

U komt in aanmerking voor deelname aan Spitsmijden in de Trein wanneer u gemiddeld minimaal 4 keer reist in de ochtendspits op het traject Alkmaar - Amsterdam Sloterdijk en in de avondspits op het traject Amsterdam Sloterdijk - Alkmaar.

Door wie wordt Spitsmijden in de Trein uitgevoerd?

Het project Spitsmijden in de Trein wordt uitgevoerd door ARS T&TT in opdracht van de NS onder het label Spitsmijden.nl.

Welke spitsen moet ik mijden?

U verdient een beloning wanneer u minder vaak dan voorheen gebruik maakt van het Traject Alkmaar - Amsterdam Sloterdijk of een gedeelte hiervan, waarbij u tenminste het station Amsterdam Sloterdijk passeert of uitcheckt, tijdens de spits, of wanneer u vaker dan voorheen het midden van de spits weet te mijden. De volgende spitstijden worden gehanteerd:

Ochtendspits: 07:00 - 10:00 uurMidden van de Ochtendspits: 8:00 - 9:00 uur
Avondspits: 16:00 - 19:00 uurMidden van de Avondspits: 17:00 -18:00 uur

Hoe kan ik de spits mijden?

Wellicht dat u met uw werkgever kunt overeenkomen dat u eerder of later kan starten, of u kunt bijvoorbeeld een gedeelte van uw werkdag vanuit huis werken.

Hoe zie ik mijn beloningsbudget?

Uw opgebouwde beloning kunt u inzien op uw persoonlijke pagina op de website www.indetrein.spitsmijden.nl als u inlogt met de gegevens die u van ons hebt gekregen tijdens de aanmeldingsprocedure. U ziet vervolgens op uw persoonlijke pagina uw opgebouwde beloning welke wekelijks wordt bijgewerkt.

Hoe wordt mijn beloning berekend?

Wanneer u aangeeft te willen deelnemen aan de proef start indetrein.spitsmijden.nl met het analyseren van uw reisgedrag in de periode van 29 augustus 2016 tot 14 oktober 2016. Dit vormt uw persoonlijke referentie punt. Elke keer dat u vaker dan uw referentiepunt buiten de (piek) spits reist, verdient u 250 tot 500 punten (100 punten is 1 euro). Als u bijvoorbeeld op dit moment 4 dagen per week tussen 08:00 en 09:00 uur reist, en u reist straks 2 dagen per week tussen 07:00 en 08:00 en 2 dagen na 10:00 uur, dan heeft u 2 maal 250 punten verdiend met de mijding van 08:00 uur naar 07:00 uur en u krijgt 2 maal 500 punten voor de mijding van 08:00 naar 10:00 uur. Eenzelfde wijze van punten verdienen geldt ook voor de avondspits.

Wanneer ontvang ik mijn beloning en wat kan ik ermee?

U ontvangt uw beloning in waardepunten die u kunt verzilveren in onze webshop vanaf februari 2017. Wij streven ernaar de beloning die u heeft opgebouwd binnen een maand na het einde van de beloningsperiode aan u toe te kennen.

Mocht u daarna een waardebedrag onder de € 10 overhouden, kunt u ervoor kiezen dit te laten storten op uw bankrekening of te doneren aan een goed doel.

Ik heb een brief ontvangen, hoe komen jullie aan mijn gegevens?

NS heeft u deze uitnodiging tot deelname gestuurd omdat u een abonnement heeft op dit traject en/of omdat uit uw reisgegevens blijkt dat dit uw voorkeurstraject is en u frequent van de trein gebruik maakt. Daarnaast heeft u aangegeven dat NS u mag benaderen voor proeven zoals deze.

Welke persoonsgegevens verwerkt u van mij?

Voor het berekenen van het referentiepunt gebruikt indetrein.spitsmijden.nl uw reisgegevens op werkdagen over de periode van 29 augustus 2016 tot en met 14 oktober 2016. Dit doen zij pas nadat u daarvoor toestemming heeft gegeven bij het inschrijven voor de proef. Na afloop van elke beloningsweek krijgt indetrein.spitsmijden.nl de reisgegevens over die week en vergelijkt die met uw referentiepunt om uw beloning te berekenen. Ten slotte registreren we uw geaggregeerde reisgegevens de 3e, 6e en 9e maand na 17 februari 2017 om te analyseren in hoeverre het reisgedrag van de deelnemers structureel is veranderd.

Zijn er verder nog voorwaarden van toepassing?

Ja, op uw aanmelding en deelname aan de proef zijn de voorwaarden van toepassing die u kunt nalezen op voorwaarden voor deelname.

Hoe is de Servicedesk te bereiken?

U kunt de Servicedesk bereiken per telefoon via 070-3015203, per mail via indetrein@spitsmijden.nl, via Skype: 'Servicedesk Spitsmijden' en per post via Postbus 85911, 2508 CP te Den Haag.